Talententraining zorgt voor beter leidinggeven

Als u leiding geeft aan medewerkers moet u verstand hebben van mensen. Vanuit de wetenschap dat ieder mens uniek is en op zijn/haar unieke wijze reageert, is het niet eenvoudig om aan mensen leiding te geven. Als leidinggevende doet u het eerder fout dan goed voor uw medewerkers. Het management van uw organisatie verwacht dat u zorgt voor de dagelijkse aansturing van uw team en dat u (nieuw) beleid en strategieën implementeert. Soms geeft dit het gevoel dat u in een “sandwich” zit!

Als leidinggevende in een grote organisatie vormt u samen met andere afdelingsmanagers, team- of projectleiders de ruggengraat van uw organisatie. Uw inzet, motivatie en stijl van leidinggeven hebben veel invloed op de dagelijkse sfeer en praktische realisatie van uw teams. Het bepaalt ook mede of de missie en doelstellingen van de organisatie worden waargemaakt.

Om te slagen in uw opdracht is het dan ook een ‘must’ om uzelf te kennen en te zorgen voor een optimale afstemming tussen u, uw leidinggevende en uw medewerkers. Een ‘gebruiksaanwijzing’ voor samenwerking met en aansturing van uw medewerkers is dan ook erg prettig.

De talenten evaluatie geeft u inzicht in uw eigen talenten en geeft een ‘gebruiksaanwijzing’ voor het leidinggeven aan of coachen van uw medewerkers.

Dit draagt bij aan een optimale afstemming en communicatie tussen u, uw leidinggevende en uw medewerkers.